re:member

re:member

Effektiv rente fra 25,40%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 408.

Søk her

Hvordan bruke kredittkortet smart, billig og sikkert i 2023

I den moderne verden er kredittkort en nesten uunnværlig del av vårt daglige liv. Det gir oss muligheten til å gjøre kjøp uten behov for kontanter, tilbyr ofte fordeler som belønningsprogrammer og bidrar til å bygge kredittvurdering (se mer på lånepenger.no). Men det er også viktig å forstå hvordan man bruker et kredittkort ansvarlig for å unngå høye renter, gebyrer og potensielle sikkerhetsrisikoer. Her er noen tips om hvordan du kan bruke kredittkortet ditt på en smart, billig og sikker måte i 2023.

1. Smart bruk av kredittkort

 • Hold oversikt over utgifter: Hvis du ikke er oppmerksom, kan det være lett å overskride budsjettet med et kredittkort. Benytt deg av online banking-apper og varsler som mange banker tilbyr for å holde oversikt over utgiftene dine i sanntid.
 • Optimaliser belønningspoeng: Hvis kredittkortet ditt har et belønningsprogram, sørg for å maksimere poengene dine ved å bruke kortet på kvalifiserende kjøp. Husk imidlertid at det ikke er smart å kjøpe ting du ikke trenger bare for å få belønningspoeng.
 • Unngå kontantuttak: Å ta ut kontanter med kredittkort kan ofte medføre høye gebyrer. Bruk heller debetkortet ditt for kontantuttak.

2. Billig bruk av kredittkort

 • Betal regningene i tide: For å unngå sene betalingsavgifter og potensielle renteøkninger, sørg for å alltid betale regningene dine i tide. Du kan også sette opp automatiske betalinger for å sikre at du ikke glemmer.
 • Unngå å bære saldo: Det beste du kan gjøre for å unngå renteutgifter er å betale hele saldoen hver måned. Hvis du ikke kan betale hele saldoen, prøv i det minste å betale mer enn minimumsbetalingen for å redusere rentekostnadene over tid.

3. Sikker bruk av kredittkort

 • Sikker lagring av kortinformasjon: Hvis du lagrer kortinformasjonen din på nettet for enklere kjøp, sørg for at nettstedet er sikkert. Se etter «https://» i nettadressen, som indikerer at nettstedet bruker sikker kryptering for å beskytte dataene dine.
 • Overvåk kontoaktivitet: I en verden hvor cyberkriminalitet er en stadig voksende trussel, er det viktig å regelmessig sjekke kontoaktiviteten din for uautoriserte transaksjoner. Hvis du ser noe mistenkelig, rapporter det til banken din umiddelbart.
 • Begrense deling av kortinformasjon: Begrens hvor ofte og med hvem du deler kortinformasjonen din. Vær spesielt forsiktig med å gi ut kortinformasjon over telefon eller e-post.
 • Bruk to-faktor autentisering: Hvis tilgjengelig, bruk to-faktor autentisering for online kjøp. Dette gir et ekstra sikkerhetslag ved å kreve at du bekrefter identiteten din med en annen metode, som en tekstkode til mobiltelefonen din.

Å bruke kredittkort på en smart, billig og sikker måte innebærer en bevisst tilnærming til hvordan og når du bruker kortet, samt en aktiv innsats for å beskytte informasjonen din. Ved å følge disse tipsene, kan du dra nytte av de mange fordelene kredittkort kan tilby, mens du minimerer potensielle risikoer og kostnader.

4. Velg riktig kredittkort for dine behov

 • Sammenlign forskjellige kredittkort: Det finnes mange forskjellige typer kredittkort med forskjellige renter, belønningsprogrammer, og gebyrer. Det er derfor viktig å gjøre litt undersøkelser for å finne det kortet som passer best til dine økonomiske behov og forbrukervaner.
 • Begrens antall kredittkort: Selv om det kan være fristende å ha flere kredittkort for å maksimere belønninger og tilbud, kan for mange kort gjøre det vanskelig å holde styr på utgifter og betalinger. I tillegg kan for mange kredittforespørsler påvirke kredittscoren din negativt.

5. Oppretthold god kredittoppførsel

 • Bygg kreditt på en ansvarlig måte: Regelmessig bruk og betaling av kredittkort kan bidra til å bygge en positiv kredittscore. Dette kan være til stor fordel når du søker om lån, for eksempel for et boligkjøp.
 • Hold kredittutnyttelsen lav: Kredittutnyttelse, altså hvor stor del av den tilgjengelige kreditten du bruker, kan påvirke kredittscoren din. Prøv å holde saldoen under 30% av kredittgrensen din for å opprettholde en god kredittscore.

6. Sikkerhet for digitale lommebøker og mobilbetalinger

 • Bruk sikkerhetstiltak for mobil enhet: Hvis du bruker mobilbetalinger eller digitale lommebøker, sørg for at enheten din er sikret med sterke passord, fingeravtrykksskanning eller ansiktsgjenkjenning. Oppdater jevnlig enhetens programvare for å sikre at du har de nyeste sikkerhetsoppdateringene. Les mer her.
 • Vær forsiktig med offentlig Wi-Fi: Unngå å gjøre kjøp eller sjekke kredittkortinformasjon når du er koblet til offentlig Wi-Fi, da disse nettverkene ofte er mindre sikre. Hvis du må bruke offentlig Wi-Fi, bruk en pålitelig VPN (Virtual Private Network) for å kryptere dataene dine.

Å håndtere kredittkort på en smart, billig og sikker måte i 2023 krever ikke bare en grunnleggende forståelse av hvordan kredittkort fungerer, men også bevissthet om dagens sikkerhetstrusler og hvordan man best kan beskytte seg mot dem. Ved å følge disse retningslinjene kan du sørge for at du utnytter kredittkortet ditt til det fulle, samtidig som du beskytter din økonomiske helse og sikkerhet.

Kan barn ha kredittkort?

Kan barn ha kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort utstedt av en finansinstitusjon, som gir kortinnehaveren en mulighet til å låne penger opp til en avtalt kredittramme for å betale for varer og tjenester hos forhandlere som aksepterer dette betalingsmidlet. Kredittkortet skiller seg fra debetkortet ved at brukeren ikke betaler umiddelbart med egne midler, men får en regning i etterkant som må betales innen en bestemt frist. Dette innebærer også muligheten for å betale tilbake beløpet over tid, ofte med renter, hvis hele beløpet ikke betales innen fristen. Lovgivning og aldersgrenser I mange land er det lovgivning som regulerer utstedelse av kredittkort til mindreårige. … Les mer

Kredittkort – fallgruver og betydningen av renter og gebyrfrihet

Kredittkort har blitt en viktig del av moderne økonomi og forbrukeres handlefrihet. Med deres praktiske bruk og tilgjengelighet gir kredittkort en mulighet til å gjøre kjøp og håndtere økonomiske behov på en mer fleksibel måte. Imidlertid er det viktig å være klar over hvordan man bruker kredittkort for å unngå potensielle fallgruver. I denne artikkelen vil vi utforske hva kredittkort egner seg best til, hvilke fallgruver man bør være oppmerksom på, og hvorfor renter og gebyrfrihet spiller en viktig rolle. Hva egner seg kredittkort best til? Kredittkort kan være et nyttig verktøy i flere situasjoner, som et alternativ til det … Les mer

Hvordan investering kan bidra til en bedre økonomi

investere i akjser

Uansett om du skal søke om kredittkort, eller bare ønsker å bedre vilkårene på lånet ditt vil en solid privatøkonomi være et viktig utgangspunkt. Derfor vil det alltid være lurt å bygge seg opp en forsvarlig portefølje av investeringer som du kan vise når du forhandler med banken eller kredittkortselskaper.   Aksjer vil ikke nødvendigvis gi deg en bedre kreditt score, men det kan bidra til at du har et bedre grunnlag for sikkerhet, og dermed kan du oppnå bedre vilkår når du søker om kreditt. Imidlertid vil det være viktig å ha en solid plattform og et stramt grep … Les mer

Det du behøver å vite om kredittkort

Kredittkort

Det å eie et kredittkort er ikke en selvfølge i disse dager. Dette er på grunn av at mange nordmenn har lånt over evne slik at de har havnet i en dårlig økonomisk situasjon som igjen har ført til betalingsanmerkninger og inkassosaker. Har man begge delene er sjansen lik null for å få et godkjent søknad om kredittkort, uansett kredittkortselskap eller bank. For de av oss som har kredittkort, så er det viktig at vi bruker det med sunn fornuft slik at vi kan unngå å ende opp i samme situasjon. Noen av oss har kredittkort for bruk kun på … Les mer

Spar penger med refinansiering av lån

spare penger refinansiering

Refinansiering er et finansielt verktøy til å få lavere rente, mindre gebyrer, og totalt færre kostnader månedlig. Det er mange långivere i Norge, som opererer med ulike renter og kostnad for å låne. Ofte vil en gjennomsnittlig nordmann ha flere forbrukslån, kredittkort og andre kredittlån. Flere gjeldsforpliktelser betyr som regel også flere gebyrer som skal betales – for hver gjeldspost – noe som er unødvendige kostnader. I tillegg kan det være andre faktorer som spiller inn. Det kan være du har mer i inntekt, eier bolig, eller har mulighet for å få en annen person til å være medlåntaker, noe … Les mer

Slik kan du som nybegynner begynne aksjeeventyret

Å drive med investering kan virkelig være et eventyr så lenge du ikke tar deg vann over hodet. Det kan være utrolig spennende og lærerikt og du har sjanse for gode avkastninger om du investerer riktig. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne når det finnes et hav av aksjer der ute, men vi skal prøve å hjelpe deg litt på veien.   Å investere kan være en fantastisk mulighet for både god avkastning, men også en god sparingsmetode for deg som sliter litt med å spare penger. For deg som er nybegynner vil det lønne seg … Les mer

Kredittkort – frihet i hverdagen

Med et kredittkort har du mye frihet, og det er flere gode årsaker til at nordmenn flest foretrekker å ha et eller flere kort i lomma. Smart kortbruk kan gjøre du kan nyte god av rabatter og fordeler, uten at det behøver å koste deg noe særlig. Skal du spare penger med et kredittkort er det viktig å dra nytte av eventuelle rentefrie perioder. Det er ikke alle leverandører som tilbyr dette, og derfor er det lurt å velge kredittkort med dette i bakhodet. Det er stor forskjell på hva du får igjen, fra et rent kredittkort uten noen fordeler, … Les mer

Norges mest populære kredittkort

Kredittkort

Kredittkortet har blitt veldig populære blant nordmenn. Mange har allerede et kort og noen har både to og tre. Grunnene til at mange har anskaffet et kort eller ønsker å gjøre dette, kan være mange. For de som reiser mye er det veldig praktisk med et kort som kan brukes over hele verden. Regningen kommer etter en måned, med oversikt over alt en har brukt. På den måten fungerer det etter hensikten; et kort med kreditt som betales i etterkant. Når en er på ferie er det kjekt å vite at privatkontoen ikke er tom når du kommer hjem igjen. … Les mer

Opptjen bonuspoeng og rabatt med disse kredittkortene

Kredittkort

Det har blitt populært å samle bonuspoeng. Dette har en helt klar sammenheng med at folk har blitt mer og mer glad i å reise. I dag finnes det flere ulike kredittkort, der du kan tjene bonuspoeng til din neste ferie eller få deg rabatt på flybilletten. Vi har sett på et av de mer populære kortene og et av de mer eksklusive. Flexi Visa Flexi Visa er et kredittkort fra Santander Bank. Her får du en rekke ulike fordeler og en av dem er at du selv kan velge hvor du skal få bonus fra. Du får 4% i … Les mer

Shell MasterCard, Flexi Visa, eller 365Privat?

Kredittkort

Flere av de beste kredittkort markedsfører seg med at de kan sikre deg gode bonuser på bensin og annet drivstoff. Vi har sett nærmere på de tre beste bensinkortene for 2016, og gir deg en oversiktlig sammenlikning av Flexi Visa, Shell MasterCard, og 365Privat MasterCard. Beste kredittkort for billig bensin 2016? Det beste kredittkort for billigere bensin er uten tvil 365Privat, som med sin avtale med Esso sikrer sine kunder en rabatt som ligger på rundt 80 øre per liter, eller over 5%. Rabatten formuleres som 30 øre + 3,65%. Hos alle andre stasjoner får man kun 3,65% men det … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!