Norwegian-kortet

Norwegian-kortet

Effektiv rente fra 23,10%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 764.

Søk her

Norges beste kredittkort – Hvilket kort fortjener denne tittelen?

Hvilket kredittkort er verdig tittelen «Norges beste kredittkort«? Det finnes et par åpenbare kandidater, og noen utfordrere. I slike tester er det vanlig å legge til grunn at du kun bruker kortet til varekjøp, og at du betaler hele fakturaen fra kortselskapet når den forfaller. På denne måten antas det at du unngår renter på utnyttet kreditt, og en derfor kan se bort fra denne (renten). Da er det vanligvis fordelene til hvert enkelt kort som blir gått igjennom, og på hvilken måte du kan spare mest mulig hvert år! I denne testen derimot, så ser vi på totalbildet, fordi vi mener at de fleste kredittkortbrukere ikke kun bruker kortet til varekjøp, mange tar også ut kontanter i minibanker o.l. I tillegg stiller vi oss tvilende til at de fleste betaler hele kredittkortregningen ved forfall, mange utnytter nok innvilget kreditt over tid! Så for å finne det beste kredittkortet for folk flest, har vi valgt en litt utradisjonell test!

Hvilke fordeler kan du få gjennom kredittkort?

Det finnes en rekke fordeler du kan få når du bruker ditt kredittkort, de vanligste er rabatter i butikker/nettbutikker, cashback/kickback (penger tilbake), gratis forsikringer (som f.eks. reiseforsikring eller billettforsikring). I tillegg kan du få eksklusiv tilgang til for eksempel utesteder, eller lounger på flyplasser e.l.

Mange kredittkort har et tilknyttet fordelsprogram, og handler du varer igjennom dette kan du få opp til 25% rabatt (eller mer). Det kreves ofte at du må logge inn på programmets nettside, for så å klikke deg videre til nettbutikken hvor du skal handle varer. Pengene får du igjen på din neste faktura fra banken/kortselskapet. I andre tilfeller er det nok å opplyse til butikken at du eier et samarbeidende kort, dette gjelder spesielt i fysiske butikker.

Andre måter å få rabatt på er igjennom såkalt cashback/kickback, da får du en viss prosentandel tilbake når du handler i visse bonuskategorier. Eksempler på slike kategorier kan være når du fyller tanken på bensinstasjoner eller kjøper flybilletter. Pengene får du som regel tilbake på neste kredittkortfaktura. Ganske enkelt, og ganske genialt!

Det er også ganske vanlig at du får ulike forsikringer inkludert når du bruker ditt kredittkort. Et eksempel er når du skal kjøpe flybilletter eller charterferier, betaler du minst 50% av reisens transportkostnader med kortet, ja da har du inkludert reiseforsikring, helt gratis selvfølgelig. Slike forsikringer er faktisk fullverdige reiseforsikringer, men det anbefales å sjekke om dekningen passer dine behov, og da selvfølgelig før avreise. Du kan også få andre forsikringer, som f.eks. forsikringer i tilfelle ID-tyveri, eller forsikring mot at arrangører går konkurs når du kjøper billetter til ulike arrangementer.

Hvilke utgifter medfører et kredittkort?

Når du bruker ditt kredittkort må du som oftest betale ulike gebyrer (ikke alle kort, noen er 100% gebyrfrie). I disse dager slipper du som regel etablerings- og årsgebyr, samt gebyr for varekjøp. På den andre siden, gebyr for kontantuttak i minibanker er vanlig, og dette gebyret er gjerne på 30-40 kroner pluss en viss prosentandel av uttaksbeløp (1-2%). Ellers har noen kort et administrasjonsgebyr (gjerne på kr 149 eller lignende) hvis kortet ikke brukes i løpet av en tolvmånedersperiode.

De to vanligste kandidatene

365Privat MasterCard fra 365Direkte og Flexi Visa fra Santander er de to beste kandidatene til tittelen Norges beste kredittkort. Disse kortene figurerer ofte på topplasseringer når andre medier/aviser utfører slike tester. Som du ser av tabellen av nedenfor, så er ikke betingelsene for disse kortene veldig bra, i utganspunktet ihverfall. Så det forutsettes at du bruker kortet disiplinert (dette betyr at du kun bruker kortet til varekjøp, og at du betaler hele fakturaen fra kortselskapet når den forfaller. På denne måten unngår du renter og gebyrer).

[display_desktop]

Kredittkort Kontantuttak Eff. rente Rentefritak Reiseforsikring
365Privat MasterCard Kr 35 + 1,5% 20,55% 45 dager
Nei
Flexi Visa Kr 40 + 1% 25,33% 50 dager
Nei

[/display_desktop][display_tablet]

Kreditt-
kort
Kontant-
uttak
Eff.
rente
Rente-
fritak
Reise-
forsikring
365Privat MasterCard Kr 35 + 1,5% 20,55% 45 dager
Nei
Flexi Visa Kr 40 + 1% 25,33% 50 dager
Nei

[/display_tablet][display_mobile_landscape]

Kredittkort Kontantuttak Eff. rente
365Privat MasterCard Kr 35 + 1,5% 20,55%
Flexi Visa Kr 40 + 1% 25,33%

[/display_mobile_landscape][display_mobile_portrait]

Kredittkort Eff. rente
365Privat MasterCard 20,55%
Flexi Visa 25,33%

[/display_mobile_portrait]

365Privat MasterCard og Flexi Visa gjør det bra i slike tester fordi du får en rekke fordeler ved bruk, blant annet cashback ved handel i utvalgte bonuskategorier. 365Privat gir deg 3,65% av kjøpssummen tilbake når du handler i sko- og klesbutikker, samt når du fyller tanken på bensinstasjoner. I tillegg får du 30 øre ekstra drivstoffrabatt når du fyller på norske Esso-stasjoner. Flexi Visa gir deg 4% av kjøpssummen tilbake når du handler i en forhåndsutvalgt bonuskategori (velg blant kategoriene klær og sko, sportsutstyr, bensin, flyreiser og elektronikk). Du kan spare kr 2 000 i året på denne måten, og pengene får du tilbake på neste faktura fra kortselskapet (gjelder begge kortene). Både 365Privat og Flexi Visa gir deg andre fordeler, som en viss prosentrabatt på utvalgte tjenester og varer.

Våre utfordrere til tittelen

Siden vi er ute etter å finne det beste kredittkortet for folk flest, så har vi noen utradisjonelle utfordrere i vår portefølje, dette er Skandiabanken Visa fra Skandiabanken Bank, Landkreditt Visa fra Landkreditt Bank og Gebyrfri Visa fra Santander.

[display_desktop]

Kredittkort Kontantuttak Eff. rente Rentefritak Reiseforsikring
Skandiabanken Visa Kr 0 14,66% 50 dager
Nei
Landkreditt Visa Kr 0 16,65% 45 dager
Ja
Gebyrfri Visa Kr 0 23,41% 50 dager
Ja

[/display_desktop][display_tablet]

Kreditt-
kort
Kontant-
uttak
Eff.
rente
Rente-
fritak
Reise-
forsikring
Skandiabanken Visa Kr 0 14,66% 50 dager
Nei
Landkreditt Visa Kr 0 16,65% 45 dager
Ja
Gebyrfri Visa Kr 0 23,41% 50 dager
Ja

[/display_tablet][display_mobile_landscape]

Kredittkort Kontantuttak Eff. rente
Skandiabanken Visa Kr 0 14,66%
Landkreditt Visa Kr 0 16,65%
Gebyrfri Visa Kr 0 23,41%

[/display_mobile_landscape][display_mobile_portrait]

Kredittkort Eff. rente
Skandiabanken Visa 14,66%
Landkreditt Visa 16,65%
Gebyrfri Visa 23,41%

[/display_mobile_portrait]

Som du kan se av oversikten over (noe informasjon er utelatt på mobil), disse kredittkortene har lav rente (Gebyrfri Visa er midt på treet i forhold til andre kort) og er 100% gebyrfrie ved bruk. Skandiabanken Visa er kåret til billigst i bruk av Dine Penger, DinSide, ABC nyheter og na24.no, så en kan trygt si at dette er et veldig bra kredittkort. Nå får du også penger tilbake på utvalgte restauranter, reiser, hotell og mer gjennom Skandiabanken Visa, dette fordelsprogrammet er ikke like bra som det du finner hos 365Privat MasterCard og Flexi Visa, men det nærmer seg! Det eneste negative med kortet er at du ikke har inkludert reiseforsikring. Landkreditt Visa er et billig og bra kredittkort, du får ikke mange fordeler ved bruk, men reiseforsikring er inkludert. Dette kredittkortet må uansett vurderes når Norges beste kredittkort skal kåres, spesielt med tanke på at det er gebyrfritt og at renten er svært lav. Gebyrfri Visa er, som navnet antyder, 100% gebyrfritt å bruke. Siden du får en rekke fordeler ved bruk, som f.eks. rabatter i nettbutikker og gratis reiseforsikring, må dette kortet også vurderes.

Konklusjon

Det er mest å spare ved å bruke 365Privat MasterCard og Flexi Visa, så for deg som bruker kortet ditt riktig kan dette være de beste alternativene. Uansett, de tre utfordrerne Skandiabanken Visa, Landkreditt Visa og Gebyrfri Visa stiller også sterkt, spesielt siden de er 100% gebyrfrie å bruke. Husk på at hvis du tar ut kr 5 000 i minibank med 365Privat, så må du ut med et gebyr på kr 110. Dette slipper du med våre utfordrere, og dette er nok aktuelt for de fleste kredittkortbrukere. Blant utfordrerne er nok Skandiabanken Visa det beste kortet, og vår favoritt totalt sett.

Gjerne kom med innspill nedenfor! Er det noen kredittkort som burde vært med i denne oversikten, eller er det noe annet vi har glemt å nevne? Har du egne erfaringer med kredittkort eller andre typer betalingskort?

Kan barn ha kredittkort?

Kan barn ha kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort utstedt av en finansinstitusjon, som gir kortinnehaveren en mulighet til å låne penger opp til en avtalt kredittramme for å betale for varer og tjenester hos forhandlere som aksepterer dette betalingsmidlet. Kredittkortet skiller seg fra debetkortet ved at brukeren ikke betaler umiddelbart med egne midler, men får en regning i etterkant som må betales innen en bestemt frist. Dette innebærer også muligheten for å betale tilbake beløpet over tid, ofte med renter, hvis hele beløpet ikke betales innen fristen. Lovgivning og aldersgrenser I mange land er det lovgivning som regulerer utstedelse av kredittkort til mindreårige. … Les mer

Hvordan bruke kredittkortet smart, billig og sikkert i 2023

I den moderne verden er kredittkort en nesten uunnværlig del av vårt daglige liv. Det gir oss muligheten til å gjøre kjøp uten behov for kontanter, tilbyr ofte fordeler som belønningsprogrammer og bidrar til å bygge kredittvurdering (se mer på lånepenger.no). Men det er også viktig å forstå hvordan man bruker et kredittkort ansvarlig for å unngå høye renter, gebyrer og potensielle sikkerhetsrisikoer. Her er noen tips om hvordan du kan bruke kredittkortet ditt på en smart, billig og sikker måte i 2023. 1. Smart bruk av kredittkort Hold oversikt over utgifter: Hvis du ikke er oppmerksom, kan det være … Les mer

Kredittkort – fallgruver og betydningen av renter og gebyrfrihet

Kredittkort har blitt en viktig del av moderne økonomi og forbrukeres handlefrihet. Med deres praktiske bruk og tilgjengelighet gir kredittkort en mulighet til å gjøre kjøp og håndtere økonomiske behov på en mer fleksibel måte. Imidlertid er det viktig å være klar over hvordan man bruker kredittkort for å unngå potensielle fallgruver. I denne artikkelen vil vi utforske hva kredittkort egner seg best til, hvilke fallgruver man bør være oppmerksom på, og hvorfor renter og gebyrfrihet spiller en viktig rolle. Hva egner seg kredittkort best til? Kredittkort kan være et nyttig verktøy i flere situasjoner, som et alternativ til det … Les mer

Hvordan investering kan bidra til en bedre økonomi

investere i akjser

Uansett om du skal søke om kredittkort, eller bare ønsker å bedre vilkårene på lånet ditt vil en solid privatøkonomi være et viktig utgangspunkt. Derfor vil det alltid være lurt å bygge seg opp en forsvarlig portefølje av investeringer som du kan vise når du forhandler med banken eller kredittkortselskaper.   Aksjer vil ikke nødvendigvis gi deg en bedre kreditt score, men det kan bidra til at du har et bedre grunnlag for sikkerhet, og dermed kan du oppnå bedre vilkår når du søker om kreditt. Imidlertid vil det være viktig å ha en solid plattform og et stramt grep … Les mer

Det du behøver å vite om kredittkort

Kredittkort

Det å eie et kredittkort er ikke en selvfølge i disse dager. Dette er på grunn av at mange nordmenn har lånt over evne slik at de har havnet i en dårlig økonomisk situasjon som igjen har ført til betalingsanmerkninger og inkassosaker. Har man begge delene er sjansen lik null for å få et godkjent søknad om kredittkort, uansett kredittkortselskap eller bank. For de av oss som har kredittkort, så er det viktig at vi bruker det med sunn fornuft slik at vi kan unngå å ende opp i samme situasjon. Noen av oss har kredittkort for bruk kun på … Les mer

Spar penger med refinansiering av lån

spare penger refinansiering

Refinansiering er et finansielt verktøy til å få lavere rente, mindre gebyrer, og totalt færre kostnader månedlig. Det er mange långivere i Norge, som opererer med ulike renter og kostnad for å låne. Ofte vil en gjennomsnittlig nordmann ha flere forbrukslån, kredittkort og andre kredittlån. Flere gjeldsforpliktelser betyr som regel også flere gebyrer som skal betales – for hver gjeldspost – noe som er unødvendige kostnader. I tillegg kan det være andre faktorer som spiller inn. Det kan være du har mer i inntekt, eier bolig, eller har mulighet for å få en annen person til å være medlåntaker, noe … Les mer

Slik kan du som nybegynner begynne aksjeeventyret

Å drive med investering kan virkelig være et eventyr så lenge du ikke tar deg vann over hodet. Det kan være utrolig spennende og lærerikt og du har sjanse for gode avkastninger om du investerer riktig. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne når det finnes et hav av aksjer der ute, men vi skal prøve å hjelpe deg litt på veien.   Å investere kan være en fantastisk mulighet for både god avkastning, men også en god sparingsmetode for deg som sliter litt med å spare penger. For deg som er nybegynner vil det lønne seg … Les mer

Kredittkort – frihet i hverdagen

Med et kredittkort har du mye frihet, og det er flere gode årsaker til at nordmenn flest foretrekker å ha et eller flere kort i lomma. Smart kortbruk kan gjøre du kan nyte god av rabatter og fordeler, uten at det behøver å koste deg noe særlig. Skal du spare penger med et kredittkort er det viktig å dra nytte av eventuelle rentefrie perioder. Det er ikke alle leverandører som tilbyr dette, og derfor er det lurt å velge kredittkort med dette i bakhodet. Det er stor forskjell på hva du får igjen, fra et rent kredittkort uten noen fordeler, … Les mer

Norges mest populære kredittkort

Kredittkort

Kredittkortet har blitt veldig populære blant nordmenn. Mange har allerede et kort og noen har både to og tre. Grunnene til at mange har anskaffet et kort eller ønsker å gjøre dette, kan være mange. For de som reiser mye er det veldig praktisk med et kort som kan brukes over hele verden. Regningen kommer etter en måned, med oversikt over alt en har brukt. På den måten fungerer det etter hensikten; et kort med kreditt som betales i etterkant. Når en er på ferie er det kjekt å vite at privatkontoen ikke er tom når du kommer hjem igjen. … Les mer

Opptjen bonuspoeng og rabatt med disse kredittkortene

Kredittkort

Det har blitt populært å samle bonuspoeng. Dette har en helt klar sammenheng med at folk har blitt mer og mer glad i å reise. I dag finnes det flere ulike kredittkort, der du kan tjene bonuspoeng til din neste ferie eller få deg rabatt på flybilletten. Vi har sett på et av de mer populære kortene og et av de mer eksklusive. Flexi Visa Flexi Visa er et kredittkort fra Santander Bank. Her får du en rekke ulike fordeler og en av dem er at du selv kan velge hvor du skal få bonus fra. Du får 4% i … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!