Kredittkort
Kredittkort

SAS Eurobonus er muligens det kortet i samlingen som gir brukeren mest utbytte for bruken av sitt kredittkort. Frynsegodene er mange, og enklere å forholde seg til, og om man omsetter for mer enn kr 100 000 i løpet av kalenderåret, så får man en gratis billett til noen som man vil ha med på neste reise, eller en billett til halv pris (med noen begrensninger). Foruten dette fungerer begge kredittkort på det samme grunnprinsippet. Om man bruker kredittkortene til å handle med, får man en bonus som overføres selskapenes versjon av “Frequent Flyer Miles”.

Kredittkort fra Norwegian har sine styrker

En ting som man ikke burde gjøre med SAS Eurobonus, er å bruke kortet til å ta ut penger i minibank. Der tar nemlig kortselskapet hele 4% av uttakssummen som betaling, noe som er en vanlig ulempe med American Ekspresskort. Uttak i utlandet er derimot gratis med Norwegian kortet, selv om de også tar seg godt betalt, med kr 39 per uttak i Norge. Betaling i utsalgssteder er derimot omkostningsfritt med begge kort.

Kredittkort med reiseforsikring

Begge kredittkort kommer også med en innbakt reiseforsikring som aktiveres hvis mer en halvparten av reisen er betalt med kredittkortet. Dette er ikke uvanlig for mange kredittkort men vi anbefaler at potensielle kunder leser betingelsene nøye. Det er mye som kan kalles forsikring, og man bør vite hva man har før uhellet er ute. For dem som allerede er faste kunder hos SAS (og Wiederøe), eller hos Norwegian, kan kortene anbefales som en liten ekstra innsparing for den private økonomien.

Les på Klikk.no: Hva dekker reiseforsikringen?