Kredittkort
Kredittkort

Det er mange forskjellige kredittkort tilgjengelig på markedet i dag. Felles er at de koblet oppimot et kredittsystem, enten VISA eller MasterCard. Utover dette kan det enkelt selskapet som tilbyr kredittkortet legge til ekstra gode vilkår, rabatter eller annet. Så kan man kan betale med VISA eller MasterCard i alle terminaler som aksepterer dette. Avhengig av selskapet du har VISA kortet fra, kan du så få rabatter på kjøpet eller ikke. Ved å velge rett kredittkort tilbyder kan man derfor spare penger. Derfor er det viktig å være kritisk når man velger kredittkorttilbyder. Man må finne ut hvem som gir mest prosenter på de varene du handler mest. Noen kredittkort gir deg avslag og rabatter ved kjøp av bensin, mens andre gir deg avslag ved kjøp av klær. Derfor er det viktig å være strategisk ved bruk av kredittkort.

Gjerne flere kredittkort

Det kan lønne seg å ha flere kredittkort så lenge man har kontroll over økonomien. For da kan man bruke det kredittkortet som gir deg de beste fordelene i den butikken, eller i den handelen. Så man har et kort for å betale for bensin og et for å handle klær. På den måten får man rabatter begge steder. Dette gjør at man får maksimalt utbytte av fordelsprogrammene til de forskjellige kredittkorttilbyderne.

Tenk forbruk

Tenk på hvilket forbruk du har når du velger kredittkorttilbyder. Bruker du kredittkort når du handler klær og kosmetikk på nettet? Eller bruker du det bare når du skal kjøpe bensin. Mange nettbutikker gir ekstra gode rabatter når man handler med kredittkort, slik som ekstra gode prosenter. I tillegg er det noen kredittkorttilbydere som har ekstra gode avtaler med reiseselskaper eller hoteller. Det er svært mange valgmuligheter.