Kredittkort
Kredittkort

Når du velger kredittkort, titter du nok på de økonomiske betingelsene i tillegg til hvilke fordeler kortet gir deg. De fleste velger et kort med lave renter og lang rentefri periode. Kredittgrensen er ikke alltid like viktig, med mindre man har svært høyt forbruk. De laveste grensene ligger som regel på rundt kr 40 000 og kr 50 000 per månedlige betalingstermin, noe som holder i massevis for de fleste av oss.

Fleksibel kredittgrense

Den kredittgrensen som bankene oppgir er egentlig kun retningsgivende. Dersom en bank oppgir at kortet deres har kr 100 000 i kredittgrense, kan det likevel hende at din grense med kortet settes til for eksempel kr 50 000. Dette vurderer kredittselskapet ut i fra din økonomi. Mener de at du ikke har god nok økonomi, sette de ofte en lavere grense. Denne kan du i så fall søke om å få økt etter en viss periode. Betaler du punktlig og viser at du er pålitelig, vil kredittselskapet som regel gi deg høyere kreditt om du ber om det.

Bruk kredittkort fornuftig

Du kan også selv be kredittselskapet senke grensen din dersom du er redd for å bli fristet til å bruke for mye penger. Dette er noe mange burde vurdere, spesielt de som er yngre og mindre erfarne. En grense på kr 50 000 er som regel langt høyere enn det de fleste har i netto lønn per måned. Bruker du opp grensa, kan det ta deg mange måneder å bli gjeldfri, samt at du vil tape penger på rentebelastningen. Bruker du et kredittkort smart, unngår du renter og får kun fordeler i form av rabatter og sikkerhet. Dette er noe en bør lære seg før man ber om de høyeste kredittgrensene.