Kredittkort
Kredittkort

Ofte vil du se at kredittkortselskapene tilbyr cashback som en del av fordelene da du bruker kortet til å handle for. Det kan være litt forvirrende å høre dette utrykket ettersom det er på engelsk og kan ha en noe vag mening. Cashback er en type avslag, hvor banken som utsteder kredittkortet tilbakefører en viss kronesum ved månedsslutt dersom du har kjøpt visse varetyper. Det er spesielt vanlig å se at du kan få en type cashback dersom du handler drivstoff, og et selskap som tilbyr dette er 365Direkt, som igjen er eid av Danske Bank.

Slik får du pengene tilbake på kredittkortet

Til forskjell fra rabatter får du ikke glede av avslaget inntil månedsslutt eller den tid betalingsperioden er over. Cashback betyr penger tilbake, og det gis av kredittkortselskapet og ikke den som selger varen. Her er et eksempel på hva du kan komme til å oppnå. Dersom du får 2% cashback på all handel av drivstoff hos en viss bensinstasjonkjede og handler drivstoff for kr 5 000 denne måneden vil du få tilbake kr 100. Dette tas direkte ut av regningen du mottar fra kredittkortselskapet, og er dermed et type avslag.

Ikke alt du handler med kredittkortet kvalifiserer

Som oftest vil kun cashback gis på visse varer, og du må velge et kredittkort som passer dine behov. Dersom du kjører mange mil hver dag og har et høyt forbruk av drivstoff kan det være smart å bruke et kredittkort som gir cashback på nettopp dette. Dersom du bruker mye penger på mat hver måned og har en stor familie kan det derimot være lurt å lete etter et kredittkort som gir cashback i dagligvarebutikker.