Kredittkort
Kredittkort

Ikke alle er like trygge i dagens arbeidsmarked, midlertidige ansettelser øker og mange satser på en karriere som freelancer. Dette kan føre til usikkerhet når det gjelder kredittkort, bankene ser jo aller helst at du har en fast inntekt. Med en uforutsigbar inntekt kan det være lurt å forsikre seg mot eventuelle betalingsvanskeligheter. Forsikringen gjelder ikke bare ved arbeidsløshet, men også ved sykdom. Undersøk de forskjellige kortenes forsikringstilbud og priser.

Når uhellet er ute

Personer som opplever midlertidig arbeidsledighet eller sykdom, opplever ofte at faste utgifter kan bli vanskelige å betale. Dette gjelder som regel utgifter i forbindelse med forbrukslån og kreditter. Heldigvis kan vi forsikre oss mot slike omstendigheter og mange kredittkort tilbyr en slik ordning. Hos for eksempel Ikano Visa kan du ta forbehold mot perioder uten inntekt, ved å betale 0,7% av den utestående saldoen per måned. Dette kalles betalingsbeskyttelse og dekker arbeidsledighet, permittering og sykdom. Hos Ikano Visa gjelder denne forsikringen for personer mellom 18 og 65 år som er heltidsansatte eller selvstendig næringsdrivende.

Hva er forutsetningene?

Når det gjelder alle fordeler og tilbud som er knyttet til kredittkort, er det viktig å sette seg inn i både reglene og unntakene. For at Ikano Visa skal akseptere din betalingsbeskyttelse, kan du ikke ha kjennskap til noen form for sykdom, ei heller symptomer, som kan føre til sykemelding. Du kan heller ikke ha noen form for kunnskap, eller indikasjoner, om potensiell permittering ved arbeidsplassen. Slike regler ligger juridisk sett litt i gråsonen og det kan lønne seg å ta kontakt med kredittkortselskapet for en litt mer konkret vurdering av din arbeids- og helsesituasjon. Så snart du har fått grønt lys fra kredittkortselskapet har du ditt på det tørre, samt noe du kan vise til ved en eventuell konflikt.