Kredittkort
Kredittkort

Kredittkortet har blitt veldig populære blant nordmenn. Mange har allerede et kort og noen har både to og tre. Grunnene til at mange har anskaffet et kort eller ønsker å gjøre dette, kan være mange. For de som reiser mye er det veldig praktisk med et kort som kan brukes over hele verden. Regningen kommer etter en måned, med oversikt over alt en har brukt. På den måten fungerer det etter hensikten; et kort med kreditt som betales i etterkant. Når en er på ferie er det kjekt å vite at privatkontoen ikke er tom når du kommer hjem igjen.

Penger i reserve

For andre fungerer kortet som en reserve. Kommer det plutselig uforutsette utgifter, er det godt å ha muligheten til å betale. Med kredittkortet kan du umiddelbart få betalt og du får enda opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Så er det de som bruker kortet til å oppnå rabatter når de er ute på shopping. Mange kortselskaper tilbyr ulike rabattordninger og bonuser, noe svært mange benytter seg av.

De mest populære kort

Det er tre kort som skiller seg litt ut. Dette er re:member Mastercard, Ikano Visa og Gebyrfri Visa. Disse tre kortene har en del tilfelles. Alle har mulighet for en kredittramme på kr 100 000. De tilbyr minimum 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og er gratis å bruke, med unntak av kontantuttak. Renten ligger på mellom 20-25%, om en velger å utsette betalingen. Kortene har inkludert reiseforsikring. Det siste som gjør dem svært populære er at alle tre kort har omfattende bonus/rabattprogrammer tilknyttet bruken, noe som gir brukerne rabatter i mange ulike butikker og nettsteder.