Kredittkort
Kredittkort

Vanligvis er det meget trygt å bruke kredittkort som betalingsmiddel. Som kunde har men en utstrakt beskyttelse som dekker blant annet svindel, og liknende tap. Det som man dessverre ikke alltid kan beskytte seg mot er en gjeld som man her mistet kontrollen over. Det finnes mange grunner til at en slik gjeld kan oppstå og ofte står en personlig eller familiær tragedie i sentrum av en slik historie. Et økende press om betaling og sletting av gjelden, kan i så fall være tung å bære.

Uansvarlig kredittkortbruk

En annen grunn kan selvfølgelig være at man har mistet grepet om økonomien på annet vis. Kanskje shoppet man med sitt kredittkort, uten å tenke for mye over hva man kjøpte, hva det koster, og hvor mye man kommer til å tjene neste måned. Hvis gjelden så har stablet seg over noen måneder, kan man komme til den innsikten at man her et problem, og trenger hjelp.

Gjeldsoffer-Alliansen hjelper

Gjeldsoffer-Alliansen er en allmennyttig og ideell organisasjon som hjelper alle typer gjeldsoffer. Organisasjonen ble stiftet i 1991 og er en liten organisasjon med mindre enn 700 medlemmer. Hvis gjelden fra kredittkortet har tatt overhånd kan de derfor være en god første stopp, for å få hjelp og råd. Foreningen har en egen Gjeldskrisetelefon, som er åpen for alle. Hvis du vil ha mer hjelp og støtte, er det mulig å bli medlem, for å kvalifisere til mer utstrakt hjelp. Siden organisasjonen er liten, har den en begrenset kapasitet, som gjør det vanskelig å hjelpe folk som ikke er meldt inn.