Kredittkort
Kredittkort

Det er behagelig å kunne sitte hjemme i sofaen å handle det en vil på nettet. Nå kan nesten alt man skulle trenge, og ikke trenge, bestilles over nett. Lettvint og raskt! Selv om det for det meste er trygg handel går det galt innimellom. Da kan det være betryggende å vite at å betale med kredittkort gir ekstra sikkerhet mot slikt.

Rettigheter ved netthandel

I Norge er du som forbruker sikret gjennom flere lovverk. Disse rettighetene gjelder også på nett. Alle nettsider/nettbutikker, som retter seg til nordmenn, må følge norsk regelverk blant annet i forhold til reklamasjonsrett og angrefrister. Det vil si at selv om du skulle handle på en utenlandsk nettbutikk er dine rettigheter sikre. Retter ikke en nettside seg mot det norske markedet vil det norske lovverket falle bort. Samtidig kan en ofte benytte flere forskjellige betalingsmetoder på nett. Vi anbefaler helt klart å betale med kredittkort.

Betal med kredittkort

En kan ofte velge mellom flere betalingsmetoder på nett. Her hos oss vil vi absolutt anbefale å bruke kredittkort. Uansett betalingsmetode har du rettigheter, men du er ekstra sikret med denne betalingsmåten. Dette er da om du har krav som ikke butikken følger opp kan du faktisk rette kravet ditt opp mot kredittkortutsteder. Banken er blant annet erstatningspliktig om det betales mer for varen enn avtalt, eller om et firma går konkurs og du ikke har mottatt varen. Denne muligheten faller bort om du for eksempel betaler med et debetkort. Å betale gjennom kreditt gir deg også muligheten til å stoppe en betaling om det viser seg at noen forsøker svindle deg.