Kredittkort
Kredittkort

Den øvre kredittgrensen for norske kredittkort blir stadig høyere, og dersom man har en fast og stabil inntekt i dag så er det ikke noe problem å skaffe seg en kredittgrense på opp mot 150 000 kroner. Men hvor mye trenger du egentlig? Det avhenger etter forbruket ditt, og hva du tenker å bruke kortet på.

Kredittkort til hverdagslig bruk

Det har blitt mer og mer vanlig å bruke et kredittkort til å betale for hverdagslige utgifter. Dette kommer som følger av at slike kort får stadig flere bonuser, og det faktum at man faktisk kan spare penger på å bytte ut det gamle bankkortet. Nettopp derfor kan det være nødvendig med en nokså høy kredittgrense. For en familie som har et forbruk på mellom 20 til 30 000 kr i måneden, så kan det være greit med en kredittgrense på rundt den nevnte summen – eller enda mer. Man skal jo tross alt ha et kredittkort som en buffer i tillegg til hverdagslig bruk.

Men hvor høy grense får du?

Når du søker om et kredittkort, så får du som regel ikke den høyeste kredittgrensen med en gang. Den er gjerne forbeholdt de som har vært kunder en stund, selv om du har god nok inntekt. Men først og fremst er det altså inntekten din som avgjør kredittgrensen på kredittkortet.