Kredittkort
Kredittkort

Om du bruker riktig kredittkort til riktig type handel, kan du få en rabatt på opptil 5%. Ofte betales rabatten rett inn på din kredittkonto. Det kan derfor være lurt at du orienterer deg i selskapenes rabatt og bonusordninger. Velg de riktige kortene for din livsstil og utnytt ordningene til din fordel. Det er høy konkurranse blant tilbydere av kredittkort, og du som kunde kan spille på dette for å få den beste avtalen for deg selv.

Kan man spare penger med kredittkort?

De aller fleste kortleverandørene tilbyr et ekstra gode for å få deg som kunde. Dette medfører en rabatt som ligger mellom 1% og 5%, alt ettersom hva det gjelder, og hvilket selskap du er kunde hos. Ved kjøp av dagligvarer er det mulig å få 1% rabatt når du handler med kredittkort. Gjennomsnittsfamilien handler hvert år mat og forbruksvarer for rundt kr 40 000. hvis du bruker kredittkort i stedet for bankkort, så er dette en liten bonus som du kan kose deg med på slutten av året.

Andre rabatter med kredittkort

For å dra størst mulig nytte av de forskjellige rabatt- og bonusordningene, kan det lønne seg å ha flere kredittkort til forskjellige ting. Kortet som gir best rabatt på alt finnes ikke. Forskjellige kort til drivstoff fra Shell, møbler fra Ikea, eller flyturer fra SAS, kan være på sin plass, alt ettersom hva du har mest behov for. Gjør deg kjent med de forskjellige forpliktelsene i avtalene rund kredittkortet før du velger, og velg noen som passer deg best. Pass også på å kjenne deg selv. Hvis ordenssansen ikke er den beste burde du kanskje begrense hvor mange «baller du har i lufta» samtidig.