Kredittkort
Kredittkort

Hvis du har funnet denne artikkelen er det umulig at du akkurat nå sitter og lurer på om du skal skaffe deg ditt første kredittkort. Der er mye og velge i og det er sikkert forvirrende. Der er mange gode tilbud, og en del tilsynelatende gode tilbud. Det viktigste er at du venter litt og ser på utvalget, les omtaler, og les hva de forskjellige firmaene har å tilby. Ta deg god tid. Når du først har bestemt deg kan du bestille over nettet og har et kort i løpet av noen dager.

Hvordan fungerer kredittkort?

Det nye kredittkortet du kommer til å få, har en kredittgrense som korresponderer med hvor mye penger du tjener. Er du ung student med rundt kr 80 000 i året så kommer du antakelig til å få en kredittgrense som ligger mellom kr 5 000 og kr 10 000. Hvis kundeforholdet er godt, og varer kan det hende at banken etter en stund lar deg utvide denne grensen hvis du ønsker det.

Rentefri betalingsutsettelse

De fleste kredittkort tilbyr deg en periode hvor kredittkjøpet ditt er rentefritt. Lengden på perioden er vanligvis mellom 45 og 52 dager. Hvis du ikke betaler regningen innen denne perioden så begynner rentene å gå. Da kan det fort bli kostbart siden vi ofte snakker om renter fra 18% til 28% p.a. Det er viktig å være fornuftig, og selv handle ansvarsfullt for å unngå dårlige konsekvenser. Kortet tillater deg å bruke penger du ikke har, men du bør være sikker på at du kan betale dem, en gang i den nære fremtiden.