Kredittkort
Kredittkort

Det å søke om et kredittkort for første gang kan være en spennende prosess, som i de fleste tilfeller løser seg fint for de aller fleste. Men dersom man er litt uoppmerksom eller rett og slett skryter på seg mer inntekt enn man har i søkeprosessen (slik blir du vurdert av kredittselskapene), så kan dette gjøre at man ikke vil få et kredittkort i det hele og det store.

Slik fyller du ut søknaden

Selv om inntektsdata og lignende blir hentet inn automatisk om deg når du søker om et kredittkort, så vil de fleste banker «kontrollere» deg ved at du også selv må fylle inn dette. Og da bør det aller helst stemme med det som er registrert i forrige likning om deg.

Stemmer det ikke så vil du enten få avslag på søknaden, eller så vil banken kontakte deg for å få manuelle papirer på at du har økt inntekten din. Dette vil da føre til mye lengre ventetid før du får ditt nye kredittkort.

Når kommer kortet?

Hvis du gjør alt rett, så bør det ikke drøye veldig lenge før du får ditt nye kredittkort i posten. De fleste banker vil ha det levert innen 4 til 7 virkedager. For undertegnedes del tok det 3 dager fra søknaden var bekreftet til det nye kredittkortet lå i postkassa.