Kredittkort
Kredittkort

Svært mange nordmenn kjøper billetter på nettet, enten det er til en reise med et flyselskap, eller til en konsert som skal avholdes flere måneder frem i tid. Alt for mange nordmenn bruker et bankkort når de skal betale for billettene – noe som er en ganske dårlig idé. Du bør nemlig bruke et kredittkort!

Derfor bør du bruke et kredittkort

Både fly- og konsertbransjen er risikable, i den grad at man ofte ser selskaper her som går konkurs. Som regel kjøper man billetter et godt stykke frem i tid, og derfor kan det anses som noe risikabelt. Flere ganger har man sett at et selskap har gått konkurs før de betalende kundene har fått det de betalte for.

Hvis du betalte med et bankkort, så får du kun tilbakebetalt pengene dine dersom det er midler igjen i konkursboet. Som regel er det IKKE det, og da kan man bli stående med lua i hånden. Med mindre du betalte med et kredittkort, da.

Eget lovverk med kredittkort

Dersom du betalte for billettene med et kredittkort, så er du som regel godt sikret mot konkurser. Da blir det nemlig bankens ansvar å dekke de utgiftene du har hatt, som i praksis betyr at du vil få tilbakebetalt pengene fra banken dersom det ikke er midler igjen i konkursboet. Så enkelt er det faktisk – og derfor anbefaler vi alltid at man kjøper billetter med kredittkortet.