Kredittkort
Kredittkort

Når man snakker om kredittkort, så er det stort sett fordelene som dras frem. Og det er kanskje egentlig ikke så rart, ettersom det er svært mange flere fordeler med slike kort enn hva det er ulemper. Nå skal vi allikevel være såpass upartiske at vi ser på både fordeler og ulemper med slike kort.

Fordelene er mange

Hvor skal man egentlig begynne? Det er såpass mange fordeler med kredittkort at det er vanskelig å nevne alle. Men vi kan begynne med bonuser, og det faktum at man nå kan spare penger på å bruke slike kort. Faktisk flere tusen kroner i året! I tillegg har de fleste kredittkortene reiseforsikring inkludert. Det er også en fordel at man med et kredittkort alltid har en pengereserve dersom man skulle trenge det. På ferie er kortet din beste venn, ettersom mange slike kort er gebyrfrie når man gjør uttak av kontanter. Og så skal vi heller ikke glemme at man kan utsette betalingen kostnadsfritt i nesten to måneder.

Noen få ulemper er det

Den «fremste» ulempen med kredittkort, er at renten ofte er noe høy. Sjeldent er den under 20%, og som regel strekker den seg opp mot eller over 30%. Utover dette er det ikke veldig mange ulemper – de norske kortene er såpass gode at vi anbefaler alle nordmenn å ha minst ett kort i lommeboka til enhver tid.