Kredittkort
Kredittkort

Det sies mye rart om kredittkort, der noe er positivt, mens det er veldig mye som slenges av den negative sorten. Og det er spesielt den sistnevnte sorten som viser seg å være fullstendig feil, og følgelig har det oppstått mange myter angående kredittkort som vi en gang for alle skal avkrefte.

Kredittkort er svindyre

USANT: Et kredittkort behøver ikke å være så dyrt – man får kort med renter helt ned mot 17%. Ettersom man sjeldent handler for de helt store summene, så blir det heller ikke snakk om store kostnaden per måned. Derfor kan man ikke si at alle kredittkortene som finnes er svindyre.

Kredittkort koster mye å bruke

USANT: Dette er en misforståelse som nok stammer fra den tiden da det var gebyrer på elektroniske betalinger. I dag betaler man hverken for å bruke eller eie et kredittkort, noe som i praksis betyr at de er hundre prosent gratis. Samtidig lar mange kort deg ta ut penger uten at det koster noe i gebyrer.

Det er vanskelig å få et kredittkort

USANT: Med 18årsgrense på de aller fleste kredittkort i Norge, så kan de aller fleste nordmenn skaffe seg et slikt kort. Det er dessuten svært mange tilbydere av disse kortene i dag, og de aller fleste vil ikke ha noe problem med å få innvilget søknaden hos en eller annen bank.