Kredittkort
Kredittkort

De fleste av oss kjenner til VISA, og mange har kredittkort som benytter dette systemet. Dette er ikke selve kredittkortet og som regel tenker vi ikke videre over det. VISA er egentlig et system betalingene går gjennom. VISA er et stort selskap og du kan nå benytte systemet deres på 25 millioner brukersteder rundt i verden.

VISA-systemet

Å betale med kredittkort krever at det er et sikkert og trygt system betalingen går gjennom. Det er dette systemet VISA tilbyr banker og brukersteder. Selskapet har over år utviklet et system som fungerer godt og overvåker systemet kontinuerlig. I tillegg til dette har VISA ansvaret for terminaler og andre ting bank, eller brukersteder har behov for, slik at de kan benytte systemet for betaling. Alt som er utenfor betalingssystemet er det bank og brukersted som kontrollerer. Dette kan være ting som gebyrer til banken eller rentene på kortet. Betaler du et gebyr hos et brukersted for å betale med VISA er det faktisk brukerstedet som har bestemt dette.

VISA’s betalingssystem i stadig utvikling

VISA leter stadig etter nyvinninger og enkle løsninger. I tillegg er det vel ikke å komme bort fra at selv store selskaper må utvikle seg for å holde seg foran konkurrentene. Det gjør VISA med løsninger lansert i 2013. Disse er ikke tilgjengelig overalt, og vil bli innført enkelte steder i Norge etter hvert. Mer informasjon om når og hvor finner man på hjemmesiden deres. Det nye er VISA kontaktløs, VISA mobil kontaktløs og VISA personlig betaling. Løsningen de kaller kontaktløs er spennende nytt. Ta for eksempel mobil kontaktløs, som da nesten vil gjøre mobilen din om til kredittkort. Mobilen holdes foran en terminal som skanner mobilen og utfører betalingen, Det uten at du har vært i kontakt verken med telefon eller kort. Når dette kommer vil det nok fenge enda flere brukere enn i dag, og generere flere kunder. De fleste liker enkle løsninger.