Kredittkort
Kredittkort

I løpet av livet er det oss alle forunt å miste noe viktig, på helt feil tidspunkt. Mange har sikkert stått der uten nøkler eller bankkort, og tenkt, «På hvilke puber var jeg i går?» Om kredittkortet er borte kan ting fort bli enda surere, siden kortet i seg selv gir tilgang på ganske store summer. Ofte kan man også bruke et kort uten at det kreves PIN-kode eller Bank-ID.

Kredittkort må sperres umiddelbart

I det øyeblikket du oppdager at kredittkort er borte, må du sperre det. Det er vanlig at banker og kredittkortselskaper har døgnåpne telefonnummer for slikt. De har også numre som du kan nå fra utlandet. Det neste du så må gjøre er å sjekke kontoutskriften og de siste overføringene. Har kortet blitt brukt? -Hvor, og til hva? Vanligvis er men ikke selv ansvarlig for transaksjoner gjennomført av en tyv, siden handlingen blir ansett som en forbrytelse. Slik er man trygg med kredittkort. Tapte penger dekkes også gjerne av reiseforsikringen, slik at man ikke lider unødig.

Kredittkort – fordeler og ulemper

Det er vanligvis veldig sikkert å bruke kredittkort, men ikke alle kort krever at man benytter seg av Bank-ID når man handler online. Dermed så er det eneste man trenger for å gjennomføre videre handler på nettet, ikke mer enn de detaljene som er på kortet selv. Dette er noe som øker usikkerheten og vi fraråder dette på det sterkeste. Pass på at du alltid velger et kredittkortselskap som også tilbyr Bank-ID og PIN-kode, som begrensninger for vanlig fysisk bruk av kredittkort.