Kredittkort
Kredittkort

I vrimmelen av kredittkort finner vi også kortene fra de vanlige bankene. Ønsker du et kort fra disse må en være kunde i banken, og søknaden sendes fra nettbanken din. Vi har her sett på to av disse, som er tilknyttet MasterCard. Begge kortene kommer med gratis reise – og avbestillingsforsikring, mens den store forskjellen ligger i at et har fordelspakke, det andre ikke. På generelt grunnlag er vår påstand at de tradisjonelle bankene har litt dårligere tilbud enn andre.

Nordea Private MasterCard

Nordea er en av Nordens største banker, og tilbyr kundene sine dette kortet. Du kan benytte kreditt helt opp til kr 50 000, og du har 45 dager med rentefri periode. Gjengs effektiv rente ligger for tiden på 23,93%. Ønsker du kredittkort fra Nordea må du være fylt 18 år. Reiseforsikringen, som ligger i kortet, slår inn om minst 50% av reisen er betalt med kortet. Bruker du kortet til varekjøp er det ingen ekstra gebyrer, mens kontantuttak har gebyr både innenlands og utenlands. Det koster deg 2% av uttakssummen. Det er ingen fordelsprogrammer inkludert i kortet, så kortet vil passe bra til de om dette ikke er viktig for deg.

DNB MasterCard

Dette kortet fra DNB har samme type betingelser for reiseforsikringen, som kortet fra Nordea. Det som skiller dette kortet fra en god del andre kredittkort fra banker er at det kommer med fordelspakke inkludert. Du kan blant annet få 10% rabatt på Rica Hotels eller 12% på bildekk fra Vianor. Å betale bensin med kortet gir deg 3% rabatt uansett bensinstasjon. Kredittgrensen er kr 100 000, og effektiv rente ligger på 26,11%. Renten virker muligens høy for mange, men betaler du kreditten din innen de 45 rentefrie dagene betyr renten lite. Uttak av kontanter kommer med et gebyr på kr 30 pluss 1% av summen du tar ut. Varekjøp er derimot gebyrfritt.